Mrkvový krém

Ak aj vás, podobne ako mňa, ani nenapadne jesť zeleninu len tak aj keď všetci vieme, že by sme jej mali jesť veľa, výborným spôsobom ako jej do seba dostať viac sú polievky. Mrkvový krém je perfektným príkladom. Mohol by celkom dobre fungovať a chutiť aj deťom. Tento recept je síce určený pre polievkovač, ale dá sa to bez problémov zvládnuť aj bez neho. Stačí všetky suroviny (okrem smotany) uvariť do mäkka, prípadne až jemne rozvariť a potom rozmixovať buď v mixéri, alebo pomocou tyčového mixéra priamo v hrnci. Až následne postupne a pomaly prilejeme smotanu.

Ingrediencie:

1 stredný zemiak nakrájaný nadrobno
500g očistenej a nadrobno nakrájanej mrkvy
250ml šľahačkovej alebo kokosovej smotany
soľ
čierne mleté korenie
maslo
mletý muškátový oriešok
voda

Postup:

1. Očistíme a na drobno nakrájame mrkvu a zemiak. Nasypeme do polievkovača a pridáme maslo, soľ, čierne mleté korenie a muškátový orech. Zalejeme vodou po rysku.

2. Keď polievkovač dokončí svoju prácu, vylejeme polievku do hrnca a pomaly za stáleho miešania prilejeme smotanu. Necháme prejsť varom a odstavíme.

3. Ochutnáme a dochutíme podľa seba. 🙂 Na tanieri môžeme pridať trochu tekvicového oleja.

Ak by sa nám polievka zdala príliš hustá, môže sa zriediť ďalšou smotanou alebo plnotučným mliekom (ideálne čerstvým z mliekomatu).

Dobrú chuť!!! 🙂

Tento obsah bol zaradený v Polievky, Strava. Zálohujte si trvalý odkaz.

Pridaj komentár