Hlavné jedlá veľké

Mäso

hovädzie, bravčové, kuracie, jahňacie, králičie, kačacie, husacie, divina, mleté –  ideálne v BIO kvalite, alebo z vám známeho zdroja.  Nebojte sa tuku na ňom, dodáva mäsu lahodnejšiu chuť 🙂

Patria sem aj vnútornosti (pečienka, srdce atď.), ktoré sú nutrične veľmi bohaté.

Spôsob prípravy

varenie, dusenie, grilovanie (pozor na spálenie), pečenie, tlakový hrniec, sous-vide.

NIE VYPRÁŽANÉ V TROJOBALE!! Alebo inom ceste!!

Pečené kuracie vykostené stehná na kyslej kapuste so slaninou a klobásou.

Príklady receptov:

Mäsový koláč – Meat pie

Ryby

losos, tuniak, pstruh, makrela, kapor, šťuka, zubáč, sardinky atď. – čím častejšie tým lepšie – pozor na ryby v konzervách, kde treba pozorne čítať zloženie!!

Morské plody – krevety, mušle, slávky, chobotnice…

Pečený losos na masle s čerstvou zeleninou, parmezánom a tekvicovými semienkami

Pstruh pečený na slanine so šalátom z čerstvej zeleniny

Zeleninový šalát s tuniakom z konzervy a parmezánom

Pečený losos na masle s opraženými zelenými lúskami na cesnaku a škorici

Rôzne jedlá

Samozrejme, že veľké jedlo nemusí vždy obsahovať len mäso, tu sú recepty ktoré môžete tiež vyskúšať

Rýchla pizza bez múky

Rýchla pizza bez múky