Pizza je v našej spoločnosti jedno z najobľúbenejších jedál nielen pre dospelých ale aj pre deti. Určite aj preto nie je vôbec jednoduché zrieknuť sa jej. A keďže zásadný problém má pizza len s cestom (biela múka = veľa sacharidov a lepku), podelím sa s vami dnes s receptom na podobne chutiacu pizzu, ktorá problém s cestom nemá. 🙂
Ingrediencie na 2 pizze (ako na obrázku):
Cesto:
200g tvrdého nastrúhaného syra – eidam, gouda…
4 vajcia
naozaj NIČ VIAC!:)
Čím obložiť upečené cesto:
rajčinová zmes (pretlak, cesnak, koreniny), šunka, šampióny, mozzarela (alebo iný syr), olivy, kukurica, slanina, klobása, atď. proste čokoľvek čo vám na štandardnej pizzi chutí 🙂
Postup:
- Rúru predhrejeme na 175 stupňov. Zmiešame nastrúhaný syr s vajciami a vylejeme na plech (snáď sa vám to podarí estetickejšie ako mne 🙂 ) Pečieme asi 15 minút, kým to nezačne chytať zlatistú farbu.
Cesto na pizzu pred pečením
- Vyberieme z rúry, necháme 2 minúty vychladnúť a môžeme začať nakladať dobroty na cesto. 🙂 Asi nemá veľký zmysel snažiť sa vymodelovať na plechu kruh, keďže v rúre sa vajcia roztečú aj tak ako chcú, čiže asi najrozumnejšie bude snažiť sa vyplniť celý plech.
Upečené cesto s rajčinovým základom.
- Zvýšime teplotu v rúre na 225 stupňov a pečieme ďalších asi 10 min. kým sa neroztečie syr. Na posledných pár minút môžeme rúru prepnúť na gril pre lepší zapekací efekt.
A je to! Večera je za 30 min hotová. 🙂
Viem, že esteticky sa to pizzerii nevyrovná, ale to je len vec cviku, podstatná je chuť a tá nemá chybu. O vôni, ktorá sa šíri bytom ani nehovorím.
Dobrú chuť!